My Lovely Followers

Saturday, December 11, 2010

Formula or ..??

Aduuui...this few days my little Memei having a fever...sudah tu langsung dia tidak mau makan or susu. Susah hati sia bah...!!! bermacam2 cara sia buat supaya dia makan or susu tapi tidak juga berkesan. Sia hairan juga lah coz anak yg full breastfeeding dari lahir ni antibody dia mesti kuat....susah untuk kena penyakit...but sia hairan lah...my little Memei ni selalu kena sakit seperti flu lah...fever lah...compared with my 1st daughter Serena yg jarang sakit. My 1st daughter ni breatfeed juga dulu but for 2 mths only....then sia tukar pi susu formula and sampai skrg dia jarang sakit.
My little Memei ni full BF sampai dia 1 yr 5 mths.....now dia tidak BF suda...sia kasih dia susu formula. But very2 confused lah....yg mana lagi bagus susu badan or susu formula....*sighs*

Wednesday, December 8, 2010

Mau makan ketam..


Having my ketam today...sooooooo yummy..!!!!!





Aduui sedapnya....!!
Tinguk lah telur ketam tu.....ndak sabar sia mau ngap haha...
Rusak my diet again.....duh..!

 






Book Fair

Wow..bestnya dapat pergi Popular Book Fair at 1Borneo...^_^
Banyak buku buli sia dapat dengan harga murah.
Imagine original price is RM500++... but kami cuma bayar RM100++....mimang best lah..:))

Ini lah buku yg kami beli tu...





Belum lagi gambar buku2 novel jiwang sia tu....:)
But ndak payah lah upload di sini novel2 tu k.....biarlah rahsia hehehe....


Sunday, December 5, 2010

As a women, a mama N a wife..

Macam mana sia mau start posting today blog ni huh...mcm terlampau byk sia mau meluah kan dlm my beloved blog ni....but, slowly2 lah k...

As a women.....i need a career. What i mean is, i need to work back. Cukup lah 2 tahun ++ ni sia jadi fulltime hsewife and suda tiba masa sia kena continue with my career.
I've rec'd 2 offer jobs rite now.....and of coz 1 of them i sudah accept...and i will start to work soon..:))
This is all about my future and kids.


As a wife.....besar betul dugaan sia kali ni, sia kena berpisah dgn my hub pula. Dia d Tawau and me d KK. Its a long distance oh...!!! And macam2 lah sia dingar org cakap ni....kalau berjauhan dgn hub ni...mesti c hub ni pandai 'makan jalan' hahaha... i know what they talking about....but whatever it is, just let it be IF sudah begitu...!!!!! For me, as a wife i just worry if c hub sakit...mcm mana lah dia tu nanti...sudah lah lonely, kami pula berjauhan.....*sigh*
If my hub sakit ni memang teruk lah...mau 1 week gitu baru get well...ni ja yg sia susah hati kalau mau kasih tinggal alone c hub ni....manja tul dia....
Lain2 hal....no problem......:)) This time mau suruh c hub makan more vitamin's....


As a Mama.....My kids pula, kena masuk pra-school for the whole day....emmmmm, for the 1st time sia kena berpisah dgn my kids ni....aduui, dugaan juga ni. But i know....i kena take time juga...lama2 biasalah tu...:)) Semua org yg berkejaya pun mcm ni juga....hantar anak pi pra-school but OK ja pun ...
so why not me kan....
So far now....i found 1 pra-school yg kira best and dekat dgn rumah....but belum lagi chck the payment and school time table....soon lah i go there...:)) will posting in my blog juga tu.
Hopefully my kids are doing great there...
auwwww...i start missing them already...belum pun i start kerja hahaha.....


P/S :
And Thank to GOD for this wonderful life HE gave it to me.....when i down, HE send someone to care for me and love me so much.....^_^
I just want to say thank u and I LOVE U so much...to whom may concern....peace be with u:)

DOG SHOW 2010

Today we went to 1 Borneo and rasa best pula coz ada DOG SHOW 2010.
Sia tidak tau apa mcm mau story here...just tinguk saja lah gambar2 anjing ni...so cute..:))





Anjing ni nama dia COCA COLA.....:))
Ada handphone lagi tu...atukoi..! 



This is so cute...pinkish... 













Best dapat dukung puppy mcm ni....
rasa mahu ada 1 lah pulak hehe...


Ini puppy jahat lah....hampir2 sia kena gigit tangan.....cish..!



 Wow...kaki...slim oh...



My kids apa lagi...sana sini dorang kejar tu puppy2 bah....



 And me....peace...:)))







Suprised from hubby...


I get this parcel from hubby this evening...
Dia bilang for christmas present.....*wink wink*
Apa ni huh.....??????

TaDaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........


*

*

*

*

*



Wait in my next post..:))


Monday, November 29, 2010

Christmas mood...


Baru tadi sia pasang x'mas tree at my MIL hse....
ya lah, sia ni kan skrg stay with In Laws untuk 1 months ++, so sebagai menantu yg baik hati, rajin lagi cantik hahaha prasan oh...mestilah kena tolong In Laws deco x'mas tree ni kan..:)
Selama ni my SIL yg selalu buat, but since dia sudah kahwin ni, terpaksa me and kids
yg take over kerja deco2 ni...
I miss u SIL Jenny..:)


Me n my 2 helper..sedang deco x'mas tree..



My gegirl ni, sempat lagi ber -posing bah....:))



My little Memei ni pula tidak mau ketinggalan tolong....
tolong kasih rusak haha...




And TaDaaaaaaaaaaaaa....
Our x'mas tree hehehe....


Mesti my SIL cakap ni...tiap2 tahun pun deco yg sama hehehe..
apa buli buat lah SIL...asal ada x'mas tree bah...:))
Jangan lupa x'mas present from MIRI ok...^_^


Bila tiba christmas ni...teringat pula apa hadiah yg sia mahu....*wink wink*..
Ya lah bah...mana lah tahu ada 'santa clause' terbaca blog sia ni hahaha...
Harap2 ni tahun sia dapat new lappy or new handphone or new digital camera or sewing machine or ..aik, makin banyak pula hahaha...

Ok, To B Cont.





 

Saturday, November 27, 2010

Cucur Tuna

This morning our breakfast is cucur tuna.....:)

Ini Tuna tu....



Letak dlm mangkuk. Potong bawang merah dan bawang putih kecil2.
Dan gaul sekali dgn tuna tu.
Masukkan sedikit tepung gandum dan air.
Dan goreng hingga kekuninggan...



And TaDaaaaaaaaaaaa...
Begini lah jadinya..sedap d makan dgn sos tomato..
Tyr lah ok...:)) 



ssssssssssssssssshhhhh..ada budak mengamuk ni..!!! 
My gegirl ni minta beli gula2...but i said NO..!
Nah, beginilah jadi nya...hehehe...

Cara pujuk...bawa dia p beli buku....:))
Kan buku lagi berfaedah daripada gula2.......

To B Cont.

My mom's place

4 days sia stay d rumah my MIL, and now turn my mom's hse pula sia kena stay at least 5 days.
 Adui..begini lah kalau sudah berkahwin ni...kena bagi2 time utk my mom n my MIL pula...:)

So last saturday tu, me and my MIL berjumpa my mom d Penampang, Peak Nam Toong.
Janji jam 7.30am, but my mom datang almost 8am coz kereta tidak buli start lah pula...cian..

Sambil tunggu my mom tu...my kids paling excited lah berlari sana berlari sini.
Sampai sia pun terikut dorang ni lari sana lari sini....adedei:)
Apa tidak, dorang mahu masuk dlm school Peak Nam Toong tu... but time tu tiada org..
Bikin takut lah pula.....!!
Oya, sia plan mau kasih masuk school my daughter di sini coz paling dekat dgn my mom's hse...
but tinguk macam mana lah..:)

This pic taken infront of Peak Nam Toong School.
My little Memei ni...memang tidak lepas dgn patung Barney dia ni..


Ini my mom baru sampai.... 



Wow...special pose from me, taken by my daughter Serena..:)
Ahak's minta puji oh kan haha... 



After that, kami pergi breakfast di Bundusan, Penampang. 


My Memei enjoy her breakfast...:)) 


But my gegirl ni, ada2 saja...mahu itu lah mahu ini lah....
Kalau tidak kena tunai apa yg dia mau....nah, merajuk lah tu, ndak mau makan...adedei..! 
Cabaran untuk seorang mama ni....mesti pandai pujuk...


My beloved mom and my MIL...:)) 



After breakfast tu, kami singgah sekejap pergi Pasar, Lido.
Aduuui, macam lama pula sia tidak terpigi sini bah...luas dan bersih suda tempat ni.
Selesa untuk beli brg2 dapur...but susah pula mau cari parking..! 


Singgah pasar ikan... 


Sampai sini...my gegirl minta beli makanan ni...
Teringat time sia budak2 dulu pun suka makan biskut kecil2 ni...:) 


*

*

*

*

*


SUNDAY 21st NOV

I have 2 wedding's invitations from my lovely cuz P'fie and pretty cuz Adeline...:)

Banyak betul story mahu share ni but honestly....my mind is BLANK pula hahaha..
I dont know how to start.....:))) adakah begitu hahaha...
I just show u all muka newly wed tu ok......

This is P'fie....
SELAMAT PENGANTIN BARU P'FIe...^_^
Dia kahwin d Kg.Mengkabong, Tuaran




And this is my pretty cuzzy Adeline.
HAPPY WEDDING DAY, cuz....:)
AT Magellan, Sutera Harbour 


To B Cont.

Friday, November 19, 2010

PIMPLES..!

U all saw my pimples....aaarrrrggggggh...!!!
Tuuuu nah atas dahi dan d bawah bibir....
Suddenly ada 2 pimples come out d muka sia...oh tidaaak!
I got 2 wedding invitations this coming sunday n my ada pimples pula keluar...!!!
Lama sudah tiada pimples keluar d muka sia ni, but how come suddenly keluar ni...
rusak program aku hahaha...

Never mindlah, yg penting SMILE always kan kan kan...peace to all:))


Yam Cha...

Mesti bila sampai KK ni byk tempat yg mau pergi..especially my favourite fooooood’s…Oh Goosh, gerenti put on weight ni….!!!
Ada 1 tempat d Luyang ni yg suka betul sia pergi....walaupun makanan dia ready cooked but so yummmy....:)
Ini lah tempat tu....
(utk org yg stay d KK, mesti tau ni tempat kan.....)


Paling sia suka d gerai tepi ni.....
but selalu ramai org...kena beratur lagi kalau kita mau ambil makanan...


We order cuma ni saja....but cukup puas hati....:)



Espeacially ayam goreng ni......sadap oh!


After 'Yam Cha' tu, my MIL suruh pula singgah di Office dia coz byk kawan2 dia mahu jumpa cucu2 dia. Siapa lagi kalu bukan my girls....:))
At my MIL office...:)


My girls paksa me take this pic....but look nice, upload ja lah utk kamu tinguk :)



Yehaaaaa, thats me, getting chubby hehehe...~ada aku kisah~ hahaha...

To Be Cont....

Horaay..!

I’m in KK now…^horaaaay^..!

Hari tu before kami jalan to TWU Airport, sia ada kasih leave a few reminder to c hub.
NO…not a lovely reminder hehe…Cuma remind him hal2 rumah ja coz c hub kena stay another 1 week lagi baru dia balik KK. As a wife yg worry hal2 rumah ni cehwah hehehe…mesti lah susah hati kalau lupa off itu ini or lupa lock pintu or sliding window kan….kena pastikan semua in OK n safety baru senang hati sia ni..:)







Yg ni funny sikit...sia guna tuala utk tutup d bawah pintu dapur tu coz susah sikit C Mr T tu mahu masuk....:)






 
Flight kami at 1.30pm, but time shown 11.00am, kira sempat lagi pergi breakfast/lunch. But sampai d kedai tu, punyalah ramai org. Order kami pula sampai about ½ hr…duuui…! So, kami kena mkn cepat2, coz from here to airport its take about 45 minutes.
Iklan dulu okie…:) This pic taken on the way to Airport….
  

Me..happy face..:) But muka c hub ni tengah rushing hehehe….



We managed to reach airport at 12.30pm….another 10 minutes counter closed already, Thanks God..nasib kami sempat..:) Kalau tak, nangis darah sia hehehe..

My girls so excited bila sampai airport eventho its not the 1st time dorang naik flight…but tau lah budak2 ni, asal sebut naik aeroplane ja..mesti ndak sabar sudah tu..:)




so cute gaya my girls ni dgn barneys dorang ni hehe….




Can u imagine….kami boarding at 1.00pm and fly at 1.15pm…n arrival at KKIA at 1.50pm. Punya lah cepat….but best juga lah, coz macam ‘pilot’ tu faham2 ja perasaan sia yg mau cepat sampai KK ni hehehe…
This pic taken inside the aeroplane…

cool n steady ja sumandak's sia ni.....:)


 My girl Serena is very clever….all the way dia baca magazine saja…:)
My little Memei pula…sibuk kacau org belakang…main ‘tapuk2’ lagi dia..pas tu dia ‘caaaak’ sama org belakang tu….nasib org tu sporting juga …And me pula dgn my novel lah…:)

We sampai 20 minutes awal….while waiting my baggage…

 My kids feel sleepy .....




My bro-in law n Dad-in law yg fetch us, but dorang lambat sampai lah pula, almost 3pm baru dtg. It’s ok, but I just feel a bit tired time tu….

TO BE CONT.
Related Posts with Thumbnails