My Lovely Followers

Saturday, December 11, 2010

Formula or ..??

Aduuui...this few days my little Memei having a fever...sudah tu langsung dia tidak mau makan or susu. Susah hati sia bah...!!! bermacam2 cara sia buat supaya dia makan or susu tapi tidak juga berkesan. Sia hairan juga lah coz anak yg full breastfeeding dari lahir ni antibody dia mesti kuat....susah untuk kena penyakit...but sia hairan lah...my little Memei ni selalu kena sakit seperti flu lah...fever lah...compared with my 1st daughter Serena yg jarang sakit. My 1st daughter ni breatfeed juga dulu but for 2 mths only....then sia tukar pi susu formula and sampai skrg dia jarang sakit.
My little Memei ni full BF sampai dia 1 yr 5 mths.....now dia tidak BF suda...sia kasih dia susu formula. But very2 confused lah....yg mana lagi bagus susu badan or susu formula....*sighs*

Wednesday, December 8, 2010

Mau makan ketam..


Having my ketam today...sooooooo yummy..!!!!!





Aduui sedapnya....!!
Tinguk lah telur ketam tu.....ndak sabar sia mau ngap haha...
Rusak my diet again.....duh..!

 






Book Fair

Wow..bestnya dapat pergi Popular Book Fair at 1Borneo...^_^
Banyak buku buli sia dapat dengan harga murah.
Imagine original price is RM500++... but kami cuma bayar RM100++....mimang best lah..:))

Ini lah buku yg kami beli tu...





Belum lagi gambar buku2 novel jiwang sia tu....:)
But ndak payah lah upload di sini novel2 tu k.....biarlah rahsia hehehe....


Sunday, December 5, 2010

As a women, a mama N a wife..

Macam mana sia mau start posting today blog ni huh...mcm terlampau byk sia mau meluah kan dlm my beloved blog ni....but, slowly2 lah k...

As a women.....i need a career. What i mean is, i need to work back. Cukup lah 2 tahun ++ ni sia jadi fulltime hsewife and suda tiba masa sia kena continue with my career.
I've rec'd 2 offer jobs rite now.....and of coz 1 of them i sudah accept...and i will start to work soon..:))
This is all about my future and kids.


As a wife.....besar betul dugaan sia kali ni, sia kena berpisah dgn my hub pula. Dia d Tawau and me d KK. Its a long distance oh...!!! And macam2 lah sia dingar org cakap ni....kalau berjauhan dgn hub ni...mesti c hub ni pandai 'makan jalan' hahaha... i know what they talking about....but whatever it is, just let it be IF sudah begitu...!!!!! For me, as a wife i just worry if c hub sakit...mcm mana lah dia tu nanti...sudah lah lonely, kami pula berjauhan.....*sigh*
If my hub sakit ni memang teruk lah...mau 1 week gitu baru get well...ni ja yg sia susah hati kalau mau kasih tinggal alone c hub ni....manja tul dia....
Lain2 hal....no problem......:)) This time mau suruh c hub makan more vitamin's....


As a Mama.....My kids pula, kena masuk pra-school for the whole day....emmmmm, for the 1st time sia kena berpisah dgn my kids ni....aduui, dugaan juga ni. But i know....i kena take time juga...lama2 biasalah tu...:)) Semua org yg berkejaya pun mcm ni juga....hantar anak pi pra-school but OK ja pun ...
so why not me kan....
So far now....i found 1 pra-school yg kira best and dekat dgn rumah....but belum lagi chck the payment and school time table....soon lah i go there...:)) will posting in my blog juga tu.
Hopefully my kids are doing great there...
auwwww...i start missing them already...belum pun i start kerja hahaha.....


P/S :
And Thank to GOD for this wonderful life HE gave it to me.....when i down, HE send someone to care for me and love me so much.....^_^
I just want to say thank u and I LOVE U so much...to whom may concern....peace be with u:)

DOG SHOW 2010

Today we went to 1 Borneo and rasa best pula coz ada DOG SHOW 2010.
Sia tidak tau apa mcm mau story here...just tinguk saja lah gambar2 anjing ni...so cute..:))





Anjing ni nama dia COCA COLA.....:))
Ada handphone lagi tu...atukoi..! 



This is so cute...pinkish... 













Best dapat dukung puppy mcm ni....
rasa mahu ada 1 lah pulak hehe...


Ini puppy jahat lah....hampir2 sia kena gigit tangan.....cish..!



 Wow...kaki...slim oh...



My kids apa lagi...sana sini dorang kejar tu puppy2 bah....



 And me....peace...:)))







Suprised from hubby...


I get this parcel from hubby this evening...
Dia bilang for christmas present.....*wink wink*
Apa ni huh.....??????

TaDaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa........


*

*

*

*

*



Wait in my next post..:))


Related Posts with Thumbnails