My Lovely Followers

Sunday, September 26, 2010

Rehat Ber-blogging dulu...


Hello my blogger friend's.....
Buat masa ni sia rest dulu buat blog k.....
I more to FB rite now....ya lah, byk sudah cousin's, friend's....etc... join FB ni...
so best juga dapat keep in touch di saaaaaaana FB...^_^

Dear my blog website....ko diam2 dulu sini ah...
i'm gonna miss u...^_^

Monday, September 13, 2010

Marina Court_p1


One thing yg buat sia takut pasal Marina Court ni ialah balcony.
Memang bahaya untuk budak2...takut ada yg panjat2.....Lebih2 lagi kami stay di tingkat 10.
Punya lah tinggi....!! Gayat sia tengok di bawah tu.

U see, my daughter Serena berdiri area balcony tu....bikin takut kan....!!
Apa lagi my little Memei....kalau dia masuk ni tetap muat.....eh,palis2...
Lagi bagus jangan buka sama sekali itu balcony...more safety.




Tahu lah budak2....pantang nampak tempat mandi yg best ...terus mau minta mandi....*sigh*...
But c mama ni mahu juga masuk dlm pic ni hehehe....




Oya, for the 1st my princesses stay di bilik bersebelahan dgn kami.
Ini my hubby punya suggestion, biar our kids sleep di bilik twin beds tu....tengok dorang berani kah tidak.....
My kids sleep at 10pm.
At 11pm, sia masuk bilik dorang utk check whether dorang sleep well... and yes.
At 2am, sekali lagi sia bangun check my kids...ok...good sleep.
At 3am...makin ndak senang hati sia coz sudah terbiasa sleep my kids kan but tonite tidur berlainan bilik pula. I start miss my kids......:)
At 3-30am......tanpa fikir panjang, sia angkat bantal n blanket terus join my kids hahahaha....
Next morning when my hubby woke up....dia cari sia di sebelah dia..rupa2, sia sudah join my kids hahaha...
I told my hubby, i cannot sleep without the kids.....
C hubby geleng kepala.......:)



Forgot to mention about the kitchen.....
Complete bah.....u mahu masak semua ada ...i mean kuali, lanjang, piring,sudu, gas, pisau, microwave, fridge...segala2 lah bah complete......
Yg penting u ada beli barang masakan....




What breakfast for today..?
Well, apa lagi kalau bukan sramble egg, baked bean and telur masak mata kerbau...
Paling senang dan mudah punya menu....:)




After that, we go swimming......cuma di 1st floor saja.....




After swimming tu, we planning mahu pergi Centre Point.
Can u imangine, almost 6 years i never been here.....
Hari tu, we all decided mahu jalan kaki saja. Bukan jauh juga dari Marina Court tu but apa yg buat sia tidak tahan ialah MATAHARI......aduuuui, punyalah panas.....!!!!! Terasa kena cucuk2 ja kulit sia semua.
My daughter Serena pula, balik2 mengadu sudah..."penat, mama...gegel penat..."
Poor her...but c hubby bilang biar lah..kasih biasa dia,....nanti kita mahu travelling jauh...biasa sudah dia jalan kaki.......em,betul juga....:)




Sampai di CP tu....nothing intresting.....macam gitu ja dari duluuuuuuuu lagi. Cuma makin banyak remaja2 melepak...dating....mengurat....eh, mcm2 lah pening sia....!!

Kami pergi d Palm Square tu, luckly ada somthing interesting for my daughter.
Ada Fashion Show for Kids.
Hilang juga boring my kids.........
Best juga tengok budak2 ni catwalk......punyalah talented....baju2 tu pun very creative.







Sunset from our balcony.....nice view huh.....^_^

To B Cont.

Sunday, September 12, 2010

Marina Court Condo.



Bila tiba Hari Raya ni....mesti naik berat badan kan...:) Apa tidak, ada makanan yg boleh kita dapat cuma setahun sekali saja.....Jangan sia2 kan makanan itu....'ngap' ja...diet belakang kira hahaha...


***************************

OK, actually today entry is about MARINA COURT CONDO.
Well, baru2 ni kami check in di sana for 3 days 2 nights. Yalah, saja2 bah...cuti2 Malaysia lah katakan hehehe...Harga per-nite is RM360, but we got a special rate...so should be not problem for us to stay longer.....but 2 days is more enough.....^_^

We check in after 3pm.




Lounge/dining room with balcony


 

Kitchen with utility balcony





Master bedroom (queen size bed) with ensuite bathroom



Bedroom 2 (queen size bed)



Bedroom 3 (2 single beds)



Balcony



Nice view huh........




To B Cont.

Friday, September 10, 2010

Anjing punya pasal....!!!!


Siapa pernah makan daging buaya...?
Sia tidak pernah oh.....eh,palis2 hahaha....
But ada sia nampak ni satu kedai area Fohsang di Luyang ada jual daging buaya......iya bah......
eh, punya lah sia geli..
Nah ini kedai tu....siap ada number phone lagi kalau kamu mahu order hahahaha



Forget about crocodile meat......
Sia mahu story sikit pasal hal tadi malam.....just happened ni.......fresh2 from oven hehehehe...

On the way kami (My hubby, me and kids....) mahu balik rumah at Telipok, tiba2 ada 1 ekor anjing putih ni tidak tahu dari mana muncul.....tiba2 berlari di depan kereta kami. Sudah tu, c hubby pula drive di lorong laju. Hubby serba salah sama ada mahu but emergency break or not....coz di belakang kereta kami ada kereta D-max yg rapat lagi dgn kereta kami....kalau c hubby break...sure kena langgar teruk belakang kami. Kalau c hubby elak anjing tu...pasti kami pula yg terbalik pi seberang jalan....so, mahu tidak mahu....c hubby terpaksa langgar juga anjing tu....kasihan juga but not choice.....my hubby sudah hon2 berabis sudah tapi anjing tu masih juga mahu lari di depan kami......sekali..........................

BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAANG....!!!

Impak yg terlalu kuat.......c hubby masih juga tidak boleh stop coz di lorong laju kan mana boleh stop....Sia sempat pusing belakang tinguk keadaan tu anjing but nasib juga tu anjing tiada apa2....cuma tergulik2 tapi boleh lari pi seberang lagi ....kira anjing tu selamat lah but..........................

Ini yg kami dapat......



Bumper kereta damaged bah.......termasuk lagi di dlm tayar kereta tu...
Punya lah bahaya.....!!!!! Nasib tayar tu tidak meletup......


Teruk kan........!!

Keadaan bumper kereta kami jadi mcm ni pula....




Plat number hancur berkecai..............!!



Aduuuuuuuuuuuuui...sakit hati oh........ gara2 seekor anjing ja..........kereta kami buli jadi mcm ni.....
sudah tu time2 mahu raya lagi.....aaarrrggggggh...!!

My hubby try buka bumper yg tersangkut di tayar tu...but punya lah keras. Sia pun tolong tarik juga but.....


Pecah sudah di tengah2 bumper tu.....kalau paksa tarik juga...sure boleh terbelah dua.........

Kasihan....esok raya tapi kereta pula rosak.....*sigh*...
Nasib baik My IL ada extra kereta......^_^

Thursday, September 9, 2010

Tempat urut



Today we when to Tamparuli untuk minta urut. If i'm not mistaken, tempat tu Kg.Lakang.
Not me...but for my MIL. My MIL rasa sakit di lengan for few weeks already.....and rasa macam berat ja lengan tu dia bila angkat. Mungkin masuk angin kali atau gout.

Ini lah Apek tukang urut tu. Umur dia 93 years old.
Punya lah friendly c Apek ni.....dia ni cina but terror cakap dusun lah pula.




Bila sia tengok cara dia urut kan...slow and steady ja....but when i ask my MIL whether ada rasa apa2.... my MIL bilang ada. Wah, amazing...!! Munkin pasal ubat2an dari tumbuh-tumbuhan yg c Apek ni tanam, betul2 mujarab.


Time dia urut tangan my MIL ni....c Apek senyum ja....patut lah umur 93 tahun pun masih sihat kan...
Mari kita senyum selalu....boleh juga panjang umur macam c apek hehehehe...

After c apek urut my MIL tu.....c apek cakap tu tanda2nya ada gout. Aduuuui...bahaya juga kalau ada gout ni. So kalau ada gout ni tidak buli makan kacang, bayam dan sayur masin bilang c apek.

Oya, sia snap ni coz mau ambil info bayaran yg c apek kenakan.
Nah, urut saja sudah RM20.....tidak kisah lah ko urut tangan saja kah, kaki saja kah, 1 badan kah....sama ja harga RM20. Nah apalagi.........
Ada number phone lagi tu...mana lah tau kamu mahu try berurut tempat c apek ni..nah ni number dia
088-787950.



Hahaha...siap promote untuk c apek lagi bah...
Apek...sia ada komision kah tu hahaha....bagus kalu c apek nampak blog sia ni hahahaha...

Jangan main2 tau...bini Datuk Musa Aman pun pernah datang di sini untuk berurut. Nah, kalau sudah Datin dtg di sini ni...mesti best tempat ni kan....:)

Ini ubat urut tu....1 botol RM25....

I try it before....memang best lah ubat ni....POWER...!!!!!

*

*

*

*

After that, we when to Damai, Luyang.
Kami pergi kedai "Famous Penang Food Centre." 



I order this....Penang fried Kuew Tiao.......em, Hooow Sit oh......^_^



To B Cont...........

Wednesday, September 8, 2010

My KK trip


Hi..i'm back hehehe....rindu dgn blog sia ni...tidak sanggup juga kasih kosong for few weeks.....

Today entry, sia mahu story pasal perjalanan kami balik ke KK.
Inilah kali pertama kami driving kereta balik KK...adui, punya lah penat, but enjoy juga.......^_^

Bayangkan kami bertolak dari Tawau at 1.30am....time semua org sedang tidur nyenyak...mimpi yg indah2.....kami pula dalam perjalanan yg jauh pula tu. Dalam hati sia, jangan lah ada apa2 time tu...coz Tawau kan terkenal dgn ladang kelapa sawit. All the way dari Tawau, Kunak, Lahad Datu, Beluran dan Telupid.....semuanya kelapa sawit. Gelap lagi tu. Macam2 cerita sia dengar kalau jalan malam ni....tapi sia percaya, Tuhan sentiasa bersama kami time tu...amen..:)

Oya, nasib baik juga kami konvoi dgn jiran kami. Kebetulan, jiran tu juga balik Kota Marudu dan boleh di katakan tiap2 bulan driving kereta balik KK...so, tidak juga kami worry time tu coz ada jiran ikut dari belakang kereta kami.

1st station tu...setelah berjalan hampir 2 jam.....munkin jam 3am tu...
Kami stop di Lahad Datu Town.....


Sia tidak join c hubby pergi minum coffee coz my kids sedang tidur di kereta. SO c hubby and jiran tu lah yg pergi......a few minute lepas tu, my kids bangun...adedei...!
Munkin pasal bunyi bas2 besar yg datang bawa penumpang untuk sahur di restoran tu.


Ini lah my kids and anak2 jiran. Perempuan yg pakai tudung tu, sia panggil Kak Nora, dia lah jiran kami yg konvoi sama2 mlm tu.

Ok, 20 minutes later, c hubby dan jiran pun datang. Munkin sudah hilang ngantuk lah tu after minum hot drink. So, kami pun terus kan perjalanan yg masih jaaaaaaaaaaaaaaaauh lagi tu.
Entah sia buli tahan kah tidak...coz sepanjang mlm tu, sia cuma tidur2 ayam ja coz kwn c hubby driving mlm tu. Mana lah tau dia mengantuk kan...so kena story2 lah sama dia....mcm2 cerita kami mlm tu.....

At 6am tu...kami sampai daerah Telupid.
U see, masih berkabus lagi bah......sejuuuuuuuuuuuuuuk...terasa macam di London kunun...hahaha



And c hubby pun suggest buka jendela supaya dapat menikmati udara segar dan hembusan embun itu....(cewah, bahasa tu bah hehehehe...)

Tidak lama selepas tu, my big girl Serena pun bangun.
Selalunya my girl ni bangun mesti mau menangis ni, but ni kali dia bangun terus dia smile......
But dia overtake lah pula tempat duduk sia di depan....dia suruh pula sia duduk di belakang...




It's 7.30am...masih ada embun lagi.........



2nd station kami pula di Sg.Moroli, Kg.Luanti Ranau.
Kami sampai around 8am.
Ya, sia pernah mentioned pasal tempat in in my prev blog....about 'Fish Massage'.
Kali ni c hubby pula yg buat fish massage...kasihan juga bah dia coz kepenatan driving kan...
Ngam juga dia buat massage ni.....

Ini my big girl at Sungai Moroli, masih steady lagi walaupun muntah 2 kali di dlm kereta.
My girl ni mcm sia...pandai pening kalau jalan jauh.
Berapa kali sia muntah tu...tidak payah lah sia kasi tau k hehehehe...bikin malu ja hahaha...



Ini my little girl.
Paling steady. Tidak pernah muntah kalau jalan jauh.....^_^



Kami di Sg. Moroli ni about 1 hr gitu. After that, kami terus kan lagi perjalanan.

At 9.30am tu, kami sampai di Ranau town.
Ini kali kami kena cari kedai utk breakfast.....buat masa ni, kami rasa safety juga coz Ranau to KK cuma 3 hrs ja....so boleh lah kami take time di Ranau Town ni....:)

Kami sempat pergi Pasar Besar Ranau untuk beli sayur.



Oya, ni gerai sayur c hubby's fren....
apalagi, kami kena kasih free ja sayur2 tu....
Thanks bro...:)



Almost 2 hrs kami di Ranau, so it's time for us to move.....

And finally, we arrived safely at KK at 12.30pm...yahooooooo..
Thank you GOD for guide us...amen...:)

Sampai saja di rumah my MIL at Telipok, my kids so excited...:)
And of coz the more excited is my MIL lah....happy nampak cucu2 dia....

Sekali my MIL terus kasih keluar big present for my kids.....
And my kids pun tidak sabar mahu buka sudah tu.....adui..dlm hati sia time tu...tidak kepenatan kah my kids ni....sia pula time tu terasa mahu landing sudah....and c hubby pula few minutes lepas tu terus ampai2 di bilik ...poor him..:)

Nah, ini lah present dari grandma tu....



Sekali buka....
TaDaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....


Stroller lah pula.....so cuteeeeeeeeeeeee....and i like it...:)
Thks mum............


Easy to carry bah....



After i rest for few hours tu....no sleep at all....just 'gulik' di tilam...pusing kanan pusing kiri...i close my eyes..but tidak juga dapat tidur.....patut sia tidur sudah tu but tidak juga dapat tidur...i also don't know why...maybe sia punya hati 'takajut' coz berjalan jauh kan hahaha...

So at 4pm tu, my MIL bawa me and kids pergi rumah jiran...just di depan rumah saja....few steps only ..
coz ada waming house.....


This pic taken by Serena...ada juga guna utk blog sia ni hehehe....
Time ni kami di dlm rumah jiran and di depan tu lah my MIL hse....

To B Continue......
Related Posts with Thumbnails