My Lovely Followers

Wednesday, May 26, 2010

HAVE A NICE DAY

Hello...aiyoh rindu sia mahu posting blog sia ni bah.....but sia ada busy sikit bah....ada big event mahu urus ni.....^_^
So to all my fren...jangan heran lah kalau sia tiada leave comment under ur new posting k....nantilah bila sia sinang sudah...nanti sia view 'semuuuuuuuuua' posting kamu tu k ....^_^

HAVE A NICE DAY...!

Friday, May 21, 2010

TOP 3 Winners









Here comes the TOP 3 WINNERS
for  KIDS CANDID CAMERA CONTEST.
For those who doesn't  selected as a winner...please don't be upset coz i will organize another contest some other time and who knows ur luck will be next ...^_^

Who are the TOP 3 winners.....?
Can u guess who will be the WINNER...?

Jeng...Jeng...Jeng.....

*

*

*

*

*

*

*

*

And the winner goes to......

*

*

*

*

*
Goes to
Wei Wei Tan
 Kota Kinabalu
If u all want to know why he is the choosen to be as the WINNER, is all because of........
Please click HERE 



2nd Winner goes to...
Nia Alyson Hooton
UK
 
Waaah....aren't she sing like a pro singer?
so cute huh...^_^
Please click HERE to know more about this little cutie.. 




3rd winner goes to
Abigail
CANADA
Whose shoe that she's playing around?
Click HERE to find out about this chubby kiddie.



Congratulations once again, and thank U for your big support to make my contest succeed....(*_*)

For the TOP 3 winners, please send me ur address through my e-mail shirleywong30@yahoo.com
for me to post ur winning prize.

See u in the next contest!

~The End~






Wednesday, May 19, 2010

Nostalgia zaman kanak2


Wah, sia kena tag lagi dari my fren SJB. Thks my fren. Ni kali pasal nostalgia zaman kanak2....^_^

Ok,apa yg sia mahu share di sini ialah gambar time sia di secondary school.
Ya lah, ni pun kira zaman kanak2 bah kan hehehehe....
Banyak betul bah kenangan pahit & manis time ni.....
Tapi tidak payah lah mention byk2...biarlah semua kenangan ni menjadi 'kenangan terindah' dlm hidup sia....atukoi...!!!

Tapi ada satu yg sia ndak lupa kan iaitu group kami bah....adedei...ada group juga kunun kami time ni... 'funcky girls` konon hahahaha......
Then, sia pernah kena denda duduk di luar class selama 1 week di sebabkan escape time school hahahaha... padan muka.....!!!!
Aduuuuh, sia start rindu sudah pula time school ni bah....
ok lah, tidak payah cerita byk...cuma itu saja yg dapat sia share.....

Ini lah gambar class kami Form 5 Mawar
KK High School
Sia duduk di baris yg paling depan no.2 dari kanan....^_^


Sunday, May 16, 2010

Promenade Hotel


I'm not feeling well since yesterday. Tahu lah kalau musim hujan ni..mesti pandai sakit. Sia skrg deman, batuk, flu and sakit tekak...adedei...!!! Sengsara oh.....tapi lebih sengsara lagi bila c hubby ikut jejak sia hehehe... opps silap, bukan c hubby yg ikut jejak sia....c hubby yg kasih jangkit sia....but sakit dia lebih teruk dari sia oh.... sampai tekak c hubby berdarah dan bernanah bah....!!! Sudah tu c hubby deman dan suara pula serak. But nasib baik bukan H1N1 OK....^_^. dan nasib baik our kids tidak sakit.
Tapi...tapi...tapikan....Jealous sia tinguk c hubby dapat rest sepanjang hari...dia cuma tidur, bangun, makan, go toilet dan tidur balik. Yg sia pula, kena bertahan walaupun tidak dapat bangun coz fever....but kerja harian mesti di teruskan. Tahu lah kalau tugas2 seorang ibu dan isteri ni kan...walaupun sakit macam mana pun kena juga terus kan. Terpaksa tahan saja walaupun sia tidak tahan dgn sakit kepala ni. Rasa macam mau baring saja.! Apalagi bila sudah makan ubat batuk ni, rasa mengantuk saja. Tapi semua ni sia tahan ja demi anak2 dan c hubby. Kalau terkena dgn gaya anak yg bertabiat lagi nah tambah lah sakit kepala sia ni.....!!
Di mana lagi sia mahu masak kasih c hubby dan jaga keadaan suhu badan dia yg panas tu,  mahu urus anak2 lagi..makan minum dorang dan activiti harian dorang. Yg sia ni sepa lah mahu jaga....uhuk....:(
Rasa mahu pengsan pun ada....tapi nasib semangat sia kuat.....
Tinguk lah skrg ni ...buli ber blog lagi walaupun sakit2 hehehehe......
Biarlah...bukan ndak biasa......!!!


*********************************


Actually N3 today sia mahu cerita pasal MIL datang hari tu.
Hehehehe...ndak habis2 pasal MIL bah.....hehehe
Ok, time my MIL datang hari tu....my Serena lah yg paling happy nampak grandma dia.. apa tidak, keluar ja grandma dia dari kereta terus dia nampak beg barney di tangan grandma dia....

Nah ini lah beg barney tu dari my MIL to her cucu hehehe..

Kasihan my little MaeMae tiada apa2 kena bagi dia hehehe..... 


After 1/2 hour MIL rest tu, then MIL minta sia buat cup cake coklat lah pula.....
 Sia memang suka buat cake2 ni walaupun tidak expert sangat but at least sia buli kasih tunjuk bakat sia dgn MIL sia...^_^ Nah, busy lah sia time tu di dapur untuk tunaikan permintaan MIL 'terchenta' itu......

And TaDaaaaaaaaaaaaaaa
Ini lah cup cakes coklat itu
Ready to be served konon...hehehe....

Yalah....sia ni budak baru belajar....thats y tu cup cakes tidak berapa cantik...but yg penting my MIL puji cup cakes sia ni...dia bilang 'finger licking good' hahahaha.....
apalagi sia trus prasaan lah bah kena puji sadap konon.......My MIL bilang nanti bila sia balik KK dia mahu sia buat cup cakes ni untuk dia bawa pi opis dia...atukoi....!!!


Time2 mkn cakes ni....tiba2 terplanning lah pula kami mahu check in di Promenade Hotel for 3 days 2 nites.
Nah, apalagi my Serena...dengar ja mahu stay hotel ni...dialah yg dulu-duluan packing baju dia di beg barney baru dia tu...^_^ Excited betul dia.......
So tidak menghampa kan my daughter and MIL ni...kami pun check in lah.....padahal rumah kami dari hotel tu cuma takes 10 minits saja.
Sekali sekala stay di hotel ni...best juga kan......


ini lah Promenade Hotel, Tawau
Tallest Hotel in Sabah



Gambar ni sia search dlm internet untuk sia show dengan kamu.
This 4-star Business Class Hotel is the tallest hotel in Sabah with 16 floors adjoining to the biggest shopping centre in Tawau, The Eastern Plaza Shopping Centre, with retail areas exceeding 200,000 square feet.
Promenade Hotel has the biggest ballroom in Tawau that could accommodate up to 1100 banquet guests and also having the biggest and comprehensive gymnasium in Tawau.




At lobby 



Kami ambil Deluxe Room RM248 per-pernite included breakfast.
And bilik kami di tingkat 13.
So ini lah bilik kami, my daughter yg duluan rasmi bah hahaha

Best juga stay di hotel ni coz bila kami boring dlm bilik ni, kami turun di bawah ja pi shopping or makan2.
Kebetulan this few days hujan saja, memang berbaloi lah kami check in di hotel coz tidak payah drive sana drive sini......nah, puas hati kami terus stay di hotel ja, lebih2 lagi byk shopping mall di dlm hehehe....... 

Apa yg best time tu, kami pergi saloon untuk gunting rambut my kids.....but terjoin lah pula me and MIL gunting rambut sekali bah....padahal plan kami mahu kasih gunting rambut itu kids saja hehehe...
Beginilah kalau MIL dan DIL ni satu kepala......
But yg sedihnya ni...tu org salah potong rambut sia...lain yg sia mahu...lain pula jadinya....mahu marah pun tiada guna coz bukan tu rambut pandai bersambung juga....
Nanti lah sia post pasal rambut sia ni...... bida oh....!! Tapi asal my LauKung bilang cantik ...ok lah tu....hehehe. My MIL pun bilang ngam ni style rambut dgn sia....*sigh*...

Itu saja lah 'how we spend time with MIL'

 

KIDS CANDID CAMERA CONTEST - closed


This CONTEST was closed on 15th May 2010.


*************************


Thank you for all the submissions.

Looks like not many people joining this contest, but no matter how , the contest is ON......!!!!

So here is the list of the contestants :


1) Cath J
More details about this contestant, click HERE



2) SJB
More details about this contestant, click HERE 


3) Amelina
Through E-mail



4) Mouren
More details about this contestant, click HERE


5) Fely
More details about this contestant, Click HERE


6) Aby
Through E-mail



The top 3 will be annouced soon.
Good Luck to all the contestant.....^_^


In case you want to know about this contest.....this are the contest about:
Click HERE

Thursday, May 13, 2010

kelam kabut

Today my MIL datang...yea yea....^_^  sukanya sia........but....
But, bila dengar ja MIL datang ni...nah, kelam kabut sia di rumah this morning. Apa tidak, semalam baru my MIL call yg dia datang today dgn flight yg paling awal lagi tu. Adedei....!! Banyak kerja rumah yg belum sempat sia buat semalam. Tahu lah bah kan, kalau dingar MIL mahu dtg ni, mesti kita mahu kasih kemas2 and kasih bersih tu rumah kan, supaya bila MIL nampak ni rumah kemas dan bersih, mesti senang hati dia. Tambah lah MIL sayang itu DIL hehehehe.....
Memang berbeza kalau mama sendiri yg datang melawat. Biar kerja rumah belum siap pun, 'aku tak kisah' hehehehe... but kalau mentua yg datang....mesti buat kita kelam kabut kan.....^_^

So this morning i woke up at 6.30am coz mahu kejar masa kan....my MIL dtg jam 8.30am ni...so mesti semua kerja rumah siap sebelum dia dtg.....

Tugas2 yg sia buat tadi..:
1. CUCI KAIN - sia cuci 2 trip kain....eh, bukan sia yg cuci...itu washing machine yg cuci...hehehe....
Mesti mahu cuci semua kain2 ni, kalau tidak nanti MIL hairan napa tu kain macam bukit sudah tapi belum bercuci.....tak kan sia mahu kasih tahu MIL yg sia tiada masa kan hehehe....

2. Sia terus kasih mandi dulu my kids...coz sia tahu kalau MIL dtg ni mesti cucu2 dulu dia dukung and cium. So, mesti sia pastikan ni anak2 mandi dan kasih wangi2 dulu.

3. Lepas tu baru sia kasih bersih tu bilik MIL. Siap kasih spray2 lagi perfume hehehe....

4. Kasih bersih dapur - make sure tiada piring mangkuk yg ber-ampaian....kuali semua tersusun rapi.

5. Mop lantai - walaupun baru kemarin maid sia mop lantai ni, but sia mahu juga mop ni hari..... biar MIL nampak lantai rumah sia ni berkilat macam diamond hahahaha.....

6. Kasih bersih toilet...make sure tiada yg terapung2 hahaha....

7. Masak breakfast kasih MIL...tahu lah MIL awal lagi sudah pi airport kan...so mesti MIL lapar ni... but bila MIL datang tadi...MIL bilang masih kenyang....nanti lah dia makan.....adedei...! Tunggang langgang kuali sia masak tadi coz kelam kabut, sekali ndak kena makan juga breakfast yg sia kasi sedia hahaha.. tidak apa, yg penting mesti kasih sedia ja...MIL makan kah tidak kah yg penting ada sudah sia kasih sedia kan........

 
Nah, ini saja tugas2 yg buat sia kelam kabut tadi pagi...... semua ni sia siap tepat jam 8.30am....but tunggu MIL datang, belum juga muncul2....sekali jam 9.30am baru sampai.....
Sempat lagi sia makan 2 round tadi sambil tunggu MIL hehehehe.....


*******************************


Oya, i would like wish HAPPY TEACHER'S DAY
 to all TEACHER out there.......
and espeacilly to my hubby SIR GILBERT WONG

Wednesday, May 12, 2010

Trip to Sdk_Last Day





"Fish are a great source of protein. Fish are harvested for their highly nutritious meat."
Wah, today sia dapat banyak ikan.....Tenggiri, Tuna, Temenung, Putih, Parang dan Telur ikan Merah....all is my favourite.....^_^ Ndak payah sia pi pasar bili ikan sudah coz banyak sudah ikan dlm fridge ni.
Actually my hubby's untie (Abo Tawau) bagi kami banyak ikan.... memang selalu juga untie ni bagi but tidak byk macam ni hari. Maklum lah, laki dia kan tauke ikan....so, untung lah kami kena bagi free ja macam tu ....hehehe....fresh2 lagi tu...

Sia mau juga upload gambar2 ikan tu tapi ndak payah lah bah.....sia cuma mahu share ja dlm blog sia ni yg sia dapat baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaanyak ikan today.....ceh, minta puji bah...hahaha



*********************************************



OK cont. my trip to sdk...................
Last day today kami di sdkan.
Tidak juga banyak gambar yg sia ambil time di sana tu, coz more to makan2 saja.....^_^
 
Kali ni punya trip, kami tidak pergi lawat tempat2 terkenal di sdkan coz kami akan buat next trip juga.
Ini lah bakal kami lawati nanti....^_^

 
LABUK BAY PROBOSCIS MONKEY SANCTUARY
PUSAT PEMULIHARAAN ORANG UTAN SEPILOK
TAMAN BUAYA
TAMAN PERIKANAN JAYA


Tinguk lah my daughter ni, di mana2 mahu pergi pun mesti bawa cd barney dia tu.....
Beginilah keadaan kami di hotel. Binggung sia yg mana 1 mahu tinguk........



So, kami bertolak dari Sandakan jam 12.30noon.....
kalau tengok signboard ni.....jauh Tawau tu dgn KK hampir sama ja..
So, sia kestau c hubby lah. kalau kita direct pi KK pun kira ok juga kan.....
But c hubby bilang, not this time...next time lah k.....
oooowwww...i miss my hometown....:(

and sampai di Sungai Kinabatangan tu punya lah lebat hujan. So hubby drive slow ja lah di bawah 60km ja coz jalan raya pun licin.
My girls dua2 pun tidur kesiokkan.....jelaous sia bah tinguk dorang tidur ni but sia mahu juga cerita2 sama c hubby coz takut dia mengantuk bah.
Kami stop di kg. Paris.....yaiiii ada juga nama kg Paris bah hahaha.... coz c hubby lapar... dia makan dlm kereta ja....nasib baik sudah tapau awal... sia cakap juga dgn c hubby ni.. sia bilang "Aik, cepat juga ko lapar, mcm baaaaaaaaaaaaaru tadi kita makan kan.." My hubby bilang..." mestilah cepat lapar, coz byk energy sia terbuang pasal drive jauh ni..." Dlm hati sia....atukoi, ada juga kah macam tu...hehehe.....
But kasihan juga sia tinguk my beloved hubby ni makan bah....macam kelaparan betul dia.....^_^

Ini time c hubby makan....sia curi2 snap pic dia hahaha......



Apa my Serena buat...??
apalagi kalu bukan....zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz........



Me and  my little MaeMae




Kami sampai di Lahad Datu jam 2.30pm....wah, rasa cepat pula kami sampai. Kami plan mahu stay 1 nite di rumah cousin sia c Becky but memandang masa masih awal, so kami tidak jadi stay lah. Kami cuma pi kedai Lahad Datu tu dgn cousin sia and makan2 ja.
Kecilnya LD Town ni bah....macam mana lah my cousin boleh stay lama2 di LD ni...kasihan dia. Dia main tahan hati ja bah tu.....kalau bukan pasal kerja, sudah dia balik KK tu.

Kami bertolak dari Lahad Datu jam 4pm. Sepanjang perjalanan kami tu...kami tertarik dgn anjing yg di belakang lori ni......
Setiap kereta yg lalu, mesti anjing ni menyalak sambil guyang2 ekor dia...hehehe...cute betul....
apalagi my Serena....dia lah yg paling kesukaan tengok anjing2 tu......

Akhirnya, sampai juga kami dgn selamat di Tawau tepat jam 7pm........
Fuh....so tired but we have so much fun....^_^

Tuesday, May 11, 2010

Trip To Sandakan _SDK Town



Today kami planning mahu pergi sdk town....
But before that, hubby bawa kami pergi breakfast 'Kau Lou Men Sup ikan'
Eemmmm...sedap bah sup ikan ni.....^_^

 
 
 
************
 
Ok mula2 sampai di bandar Sandakan ni......
kamu akan nampak orang bagi 'sign' ni di mana2 saja...

Mula2 sia ndak faham apa meaning ni.......
But macam mahu few times sia kena bagi 'sign' macam ni baru lah sia tanya c hubby apa hal dgn org tu...balik2 tunjuk tangan mcm tu.....mcm lain ja maksud tu......:)
Terus c hubby bilang itu sign untuk 'telur penyu'.
Di sdk ni ndak buli suka2 beli telur penyu.....kalau mahu beli, kena guna org dalam or org2 yg sepatutnya lah..... kalau kedapatan kita beli telur penyu, kita akan kena denda untuk 1 biji telur tu RM1,000. Nah bayangkan kalau kita beli 10 biji saja but kalau kedapatan kena suruh byr RM10,000....
atukui, punya mahal!!!
Harga untuk 1 biji telur ni RM1.50 but kalau kamu beli lebih dari 200 biji, buli dapat harga RM1 untuk 1 biji.
Wah, ada discount lah pula....
Kami ada beli atau tidak........tidak payah lah mention di sini ok.....takuuuuuut....!!!
 
 
Ini separuh dari bandar sdk tu..
 
 
Kami planning mahu pergi ni Genting Mas Mall coz kalau di sdk...
cuma ini saja mall yg paling besar dan famous. 
 
 
But kami pergi mall tu punyalah payah....kami kena cari parking and cari and cari sampai mahu hampir 10 pusingan bah......still no parking.....!!! OMG...almost give up sudah but masih juga ndak mahu berganjak dari bandar tu bah.....ya lah...sudah sampai tak kan mau berpatah balik pula kan.... sabar saja lah cari parking....
And tidak lama tu, akhirnya ada juga kami parking....yahoooo....
 
 
 
  Wah, sia nampak brg2 dlm mall ni byk juga murah2. Untuk yg tidak mementing jenama...nah memang sesuai lah kalau shopping di sini. Betul2 murah dan puas hati oh...! Untuk RM100, kamu boleh beli byk benda di sini. Salah satu dia spek mata dgn harga RM8.90, Accesorios perempuan dari RM0.50 ke-atas dan byk lagi lah......
Tidak payah lah sia upload apa yg sia beli ok....hehehe....kebanyakkannya barang2 anak dan accesories wanita ja....^_^
 
Kami ada juga pergi kedai2 kaki lima tu.....sia nampak ada barang2 yg terdapat di sandakan ni tidak pernah sia nampak di jual di KK......
Itu lah kebaikkan nya kita pergi tempat org ni kan....buli nampak perbezaan dgn tempat sendiri......
 
Kami mula rasa penat dan punya lah panas hari tu.....baru sia prasan yg cuaca di sandakan betul2 panas berbanding dgn di Tawau....
aduuuuh panas betul bah....sia rasa mcm cahaya matahari tu cucuk2 kulit sia semua....
Anak2 pun mula boring.....so, kami pun decide 'bla' dari bandar sandakan tu....
yg penting sia sudah dapat apa yg sia mahu....^_^
 
Oya lupa pula.....ada 1 view ni cantik betul di belakang Genting Mas Mall ni...
but sia lupa sudah nama tu.... mula2 kami decide mahu minum2 di sini but bila tengok keadaan ni yg ndak sesuai bawa budak2 kecil...so cancel.....!!


 
 
 
 
After tu, kami pergi bandar mile 7 untuk lunch...
 
and pergi Parkwell Supermarket untuk beli sedikit brg utk di bawa ke hotel......
 
 
Sebelah malam tu pula, c hubby mahu bawa kami pergi makan ikan bakar di Jalan Sim Sim but  tutuap lah pula kedai tu for renovation. Punya upset c hubby.....coz dia betul2 mahu sia try tu makanan di sana.
Dia bilang, harga 1 set ni ikan bakar cuma RM6 but really yummy...!
Tidak apa lah bah hubby...next time kita pergi lagi ok......^_^
  So after that kami pergi Pasar Tanah Merah...di sana punya lah byk makanan untuk di pilih.....
 and of coz all nyum...nyum...yummy....!!!
Gambar makanan tu tidak payah lah upload coz tak sesuaaaaaaaaaaaaaaaai gitu.....^_^
to B continue.....
 
 
 
 
 

Monday, May 10, 2010

Trip To Sandakan




This is my 2nd time to Sandakan.
Actually my place of birth ialah Hospital Duchess Of Kent, Sandakan
 Ah...itulah my 1st time di Sandakan.
Then after sia few months tu, then my mom bawa balik KK for forever...^_^
Pas tu ndak pernah sudah sia pi sini, sampai lah hari ni...baru lah sia nampak bandar Sandakan ni macam mana.....^_^ Fuh, buli tahan juga lah....!! Lebih besar dari Tawau Town, cuma Sandakan ni tiada Shopping Mall. Nanti sia cerita more details pasal Sandakan ni.

Sekarang sia mahu kasih tahu dulu di mana kami tinggal.
Kami tinggal di Hotel Tyng Garden

Ini Maps tu....supaya tahu di mana tu tempat....^_^


Hotel ni bukan terletak di Sandakan Town, but it's takes 20 minutes only to town.


It's only 3 stars hotel....



The Entrance.....



Lobby



Lift



Kami ambil Deluxe Room only RM148 per-nite
 and we stay for 4 days
Tinguk lah bah my kids tu.....excited bah tu...^_^


Begini lah besar bilik kami tu.....
Kira ok juga untuk kami yg ada 2 anak ni....


After check in and rest for few minutes tu.....kami pun keluar untuk cari kedai makan yg berdekatan coz perut pun lapar.....jam pun sudah almost 7pm....



Ini muka my girls yg kepenatan dlm kereta almost 6 hours....^_^
Time ni kami sedang tunggu makanan sampai......
Kasihan my little MaeMae.....dia vomit for 3 times. Maybe dia pening bah tu or terlampau minum susu.
My Serena pun ada vomit, but once only.
Bila makanan sampai tu, lupa pula sia snap apa makanan yg kami order, coz terlampau lapar bah... bila sudah licin tu piring2 kami,baru lah teringat mahu gambar....hehehe..
Tiapa lah byk juga gambar pasal makanan akan menyusul nanti......

After makan tu, kami round2 kedai yg berdekatan dgn hotel kami and YES....kami nampak ada GIANT hypermarket lah pula di sana.....apalagi my daughter yg kaki GIANT ni....terlompat2 dia di kereta mahu pergi tu GIANT....astaga, di Tawau kami hari2 pun pi GIANT....tak kan sampai di Sandakan ni pun mahu juga pergi GIANT....adedei.....tiapa lah, anak punya pasal, kami pun masuk lah pergi jln2 di dlm tu......
Mahu 1 jam lebih juga kami di sana.... sampai lah anak2 mengantuk sudah...

So, on the way balik hotel tu, c hubby suggest me mahu tapau 'roti canai telur & roti canai cobra'... sia bilang OK ja....lagipun tadi sia ndak mkn byk...cuma anak2 ja yg sia pastikan cukup kenyang...

Sampai hotel tu sia kasih mandi my girls and after tu dorang nenen lah......sekejap saja terus dorang terlena di buai mimpi.....zzzzzzzzzzzzzzz.........
So sia and c hubby pun jeng jeng jeng.........kami berdua menikmati malam tu dgn penuh kemesraan dan bergurau senda kunun...cehwah......
Oh....no...no...no...no....
jangan kamu pikir yg bukan2 ah....tidak buli itu......hahahaha
What i mean is.......
ini bah...

*

*

*

*

*

*

*

Roti Canai Telur & Roti Canai Cobra
hahahahaha.......

Sedap bah.....guyang2 kaki kami makan time tu sambil tinguk anak2 kami tidur yg cuteeeeeeeeeeeeee betul dgn dengkuran dorang yg kepenatan itu hehehe...

Oya, kamu tau apa itu roti canai cobra kah...?
Dalam itu roti canai cobra ni ada daging, telur dan sayur.....yummmy oh...!!!!
1st time pula sia makan roti canai mcm ni......di Sandakan pula tu...atukui...!

will B.continue...

Sunday, May 9, 2010

Long Journey.....


How's your mother's day....? Mesti best ni kan......^_^
Actually sia sudah celebrate awal 2 days.....
Selalunya my hubby akan tanya apa sia mahu makan...but ni kali kami kasih peluang sama our daughter decide di mana dan apa yg dia mahu makan.....
So, dia suggested us to eat Pizza......Adedei, pizza again...macam baru last week kami pi makan pizza...
Alah biarlah, kami yg suruh dia pilih, so mesti mahu ikut kehendak dia kan....

So, ngam2 juga ada promotion untuk Mothers Day....
Ini lah pizza yg kami order.....
U see, LOVE shape lagi tu....





Then after makan tu sia tanya c hubby, ada cake kah untuk sia ni.....hehehe....
So c hubby tanya, apa cake yg sia mahu......so, sia bilang, sia mahu cake yg ada barbie.... hahahaha.....atukui...!!!
So, c hubby pun pi kedai cake lah, munkin dia mahu servay2 dulu apa cake dia mahu bili untuk sia hehehe....
So time tu, sia pula ter-imagine lah cake macam gambar di bawah ni,
 coz my daughter pun balik2 suruh beli cake barbie ni......

Lawa kan.......

or


This pic taken from cake by cath



Ok, datang sudah c hubby dgn box kecil di tangan dia......and bagi sama sia......

Dalam fikiran sia, kecil juga box ni.....
Wah, sia pun tidak sabar mahu buka......betul2 excited ni......

Sekali...TaDaaaaaaaaaaaaaa......



*



*



*



*



*



*



*


*

Hahahaha.....ada payung lagi tu...hahaha
C hubby bilang kamu mahu cake yg ada barbie kan, nah inilah dia......hahaha...
Walaupun bukan cake ini yg sia mahu, tapi terima sajalah... biarlah c anak saja yg makan.....^_^
Cute juga mini cake ni kan.......yg penting, we have so much fun....



****************************************


I have mentioned about my 'short vacation' in my prev posting kan....  and it's a loooooooooong journey
for us.....iya,memang pun long journey.....^_^




Actually kami mahu pigi bercuti di siiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiNi....
Lahad Datu atau Sandakan.....?????

Before sia cont...., sia mau story sikit dulu pasal vacation kami ni.
Time kami mahu jalan hari tu, ngam2 lah pula driving c hubby sudah expired...... so kami pun pergi JPJ Tawau untuk renew....iyalah, kami kan skrg stay di Tawau.....
(kepada yg belum tahu di mana sia stay skrg ok....:)
so, sampai di JPJ tu.....cari punya cari, lesen c hubby pula hilang..i mean itu slip lesen tu.....yg dia ada cuma lesen yg ada gambar tu......so, pegawai JPJ tu suruh isi borang lagi dan bawa gambar pasport.... adui, office JPJ tu bukannya dekat dgn rumah kami tu dan c hubby tiada lah pula gambar pasport time tu.....
adedei, betul2 masalah....!!!!
but time tu almost 12noon sudah....my hubby bilang, paduli lah lesen tu..... kalau ada polis mahu saman...saman ja lah but jangan saja ada hal seperti accident lah....palis2....nanti susah mau claim ins. kereta coz lesen c hubby kan belum renew.......*sigh*.....
Susah hati sudah sia tu mahu jalan, coz kami mahu jalan jaauuuuuuuuuh kan....c hubby punya lesen pula ndak sempat renew.....but nasib kami sempat berfikir dan ada plan kunun hehehe....kalau ada road block, kami terus tukar tempat duduk, biar sia pula yg driving....so, kira settled lah problem ni......^_^
Aiyoh, small matter bah ni......

Ok, from Tawau tu kami start driving at 12 noon on Tuesday, 4th May. Perjalanan kami ambil masa 8 jam.
Actually boleh sampai untuk 4 jam kalau tiada lori2 di depan.......
Nah, ini lah antara cabaran kami dlm perjalanan tu...



Memang cukup bahaya kalau kita berdepan dgn lori2 besar macam ni....kalau kita mau overtake pun kadang2 bahaya juga coz jalan ni banyak selekoh bah...... So, kalau mahu jalan jauh ni kena banyak kan bersabar lah....ndak buli laju2 oh....kami cuma bawa 60/70km ja.... itu pantat pun panas oh,
kalau ko simpan itu telur pun buli masak juga oh hahahaha.....yunggow...!

Nasib baik anak2 semua ok....tiada masalah. Dorang tidur saja dlm perjalanan tu..... but my daughter tu ada juga balik2 cakap bila mahu sampai.....sia bilang, sekejap lagi mahu sampai..
padahal mahu 4-5 jam lagi baru sampai bah hahaha....

Dan akhirnya, sampai juga kami di Sandakan....horaaaaaaaaay....^_^
Yup...kami bercuti di Sandakan......



Kami sampai tepat jam 5.30pm. Thats mean kami ambil masa 5.5 hours untuk sampai sini.
Kira cepat juga tu....syukur, Puji Tuhan coz sepanjang perjalanan tu, kami tiada apa2 masalah.

I will cont. in my next posting.....


Related Posts with Thumbnails