My Lovely Followers

Friday, October 21, 2011

Budak China D langgar Van


Nah skrg ni lagi heboh pasal budak China kena langgar tu....ehhhhhh kesian betul tengok videoclip budak tu kena langgar. Dan ini cerita pasal budak China tu taken from my fren's FB.

Tau tak ? Kenapa Tiada Sesiapa Membantu Budak 2 Tahun Yang Digilis Di China?

Admin yakin ramai rakyat Malaysia ingin tahu kenapa semua orang hanya mampu memandang dan langsung tidak berusaha membantu budak berumur 2 tahun yang dilanggar di China baru-baru ini.

Korang rasa kenapa dan mengapa ianya berlaku?

Jom kita baca...

"Semenjak 17 Oktober , memang kecoh pasal video dimana seorang budak 2 tahun kena langgar dengan van dan lori tapi malangnya takde seorang pon yang peduli. Budak malang tu dah terbaring berlumuran darah tapi orang yang lalu lalang tu buat tak tau jer...

Video tersebut tersebar dgn cepat dan ramai yang marah dengan kejadian ni... Kejadian ini berlaku di China dan bukan di Malaysia.

HOT fm buat topik pasal ni...so citer nih memang hot lah
Sekarang admin nak cerita fakta sebenar dan boleh juga dikatakan peringatan pada korang yang nak pergi ke China. Kalau korang nak tau sekiranya jumpa or ternampak orang lain dalam kesusahan seperti seorang makcik terjatuh basikal, atau budak kecik dipukul or dibuli ataupun ko nampak seorang tua yang tibe2 diserang sakit jantung,

Sila jangan tolong..ASAL?

PERINGATAN. JANGAN TOLONG! Nak tau kenapa? Sebabnya bila korang tolong, orang itu dah menjadi tanggungjawab korang. Contohnya, kau nak tolong makcik yang jatuh basikal tu, katakan makcik tu patah kaki, maka korang yang kena tanggung sume kos perubatan die sbb korang yang tolong dia...

Ataupun korang akan disaman oleh anak makcik tu sbb korang lah penyebab mak die jatuh. Inilah faktanya di China. Nilai moral dah takde. Mereka akan pentingkan diri sendiri sebab kalau mereka tolong pun mungkin mereka yang akan tanggung akibatnya. Ini Serius, Cerita ini diceritakan dalam akhbar cina minggu lepas.
Dalam akhbar tersebut penulis memberitahu ada seorang askar menolong seorang tua yang terjatuh secara tiba-tiba.. Kerana prihatin takde org lain nak tolong maka askar ni pon naklah bantu tapi anak org tua ni nampak die pegang mak die so die tuduh askar ni yang tolak mak dia. So askar ni kena saman dan terpaksa menanggung kos perubatan org tua tersebut..
Akibatnya die kena buang kerja. Jadi kes budak yang kena langgar ni pun sama. Baik biarkan jek budak tu sbb kalau tolong and jadi pape yang lebih teruk kat budak tu, diorang yang kena tanggung.

Nak tahu tak apa yang pemandu van tu cakap pasal die langgar budak perempuan tu? Mula-mulakan pemandu tersebut dah terlanggar budak tu and die berhenti kejap sebab perasan die langgar budak. Masa tu budak tu berada di tgh2 antara tayar depan dan belakang. Die terfikir kalau budak tu mati, die cuma perlu bayar denda lebih kurang RMB10,000- RMB20,000 je tapi kalau budak tu hidup diakena tanggung akibatnya seumur hidup so die teruskan langgar budak tu dengan harapan budak tuakan mati. Itulah undang2 di China yang mana kalau langgar mati lebih senang nak kira drpd langgarhidup. So sekarang pemandu van tu sangat berharap yang budak kecik ni akan mati..

Terukkan? Ini bukan tipu tau tapi seperti yang tertulis dalam paper cina hari ni... Admin berbalas pesan nih "Jadinya kalau sampai di China" ingatlah ! JANGAN TOLONG kecuali family korang sendiri...

Kesimpulannya, di mana saja, manusia semakin hilang pertimbangan diri. Dunia semakin kejam dan tak berperikemanusiaan~ So terjawab lah persoalan tao yang dulu dimana seorang lelaki mengambil kesempatan tetak perempuan pengsan selepas bergaduh dan xde sape yang ambil tindakan.


Semoga perkara ini takkan terjadi di Malaysia tercinta ini..

Tuesday, October 18, 2011

Baby d kelar


Aduuuuuui..kalu pasal cerita baby kena dera atau bunuh ni yg bikin sia geram dengar...!!!!!! Nah baru2 ni cerita baby baru lahir kena kelar..... Gila kah suda manusia skrg ni....???!!!! Harap2 ibu baby ni dan lelaki yg tidak bertanggung jawab ni kena hukuman gantung.....!!!!!

Untuk yg belum tahu cerita pasal baby ni, nah baca lah berita d bawah ni....




BETONG: Hanya kerana teman lelaki tidak mahu menerima anak luar nikah dalam kandungannya, seorang pelajar berusia 16 tahun mengelar bayi perempuan baru dilahirkannya sehingga mati dan perut terburai di bilik asrama sekolahnya di sini, semalam.

Kejadian menggemparkan itu berlaku kira-kira jam 7.40 pagi dan pelajar tingkatan empat terbabit dikatakan melahirkan bayi cukup sifat sebelum dia mengelar bayinya yang masih hidup itu dengan pisau pemotong sayur sepanjang 15 sentimeter.

Sumber berkata, sebelum kejadian, pelajar terbabit dikatakan gagal hadir ke kelas sehingga menimbulkan rasa curiga seorang guru lelaki berusia 41 tahun yang kemudian ke bilik asramanya.

Menurutnya, sebaik tiba di bilik pelajar berkenaan, guru itu terkejut apabila mendapati satu mayat bayi perempuan cukup sifat berlumuran darah di atas lantai berhampiran katil suspek

Tuesday, October 11, 2011

Monday, October 10, 2011

Baby kena liwat

Bayangkan baby yg baru berusia 23 hari suda kena liwat oleh c bapa.....aduuuuuuuuui, punya geram baca berita ni.. kalau bole, mau d sepak2 'ANU' c bapa tu....gila punya org...!!!


GOMBAK: Berang isteri dalam pantang enggan melayan kehendak seksualnya, seorang lelaki berusia 28 tahun bagaikan dirasuk syaitan apabila sanggup meliwat bayi lelakinya berusia 23 hari di dalam bilik di rumahnya di Taman Sunway, Batu Caves, di sini, kelmarin.

Lebih kejam apabila tangisan bayi malang yang menahan kesakitan itu langsung tidak diendahkan si bapa durjana, sebaliknya dia menjadi lebih rakus dengan bertindak menutup mulut anaknya itu menggunakan tangan dengan kuat, sekali gus menambah derita si kecil.
Bapa yang kejam itu berbuat demikian untuk mengelakkan tangisan bayi malang itu didengari isterinya yang ketika kejadian dilaporkan sedang berehat di ruang tamu rumah.

Sumber polis berkata, tindakan keji dan kejam itu hanya disedari ibu mangsa berusia 39 tahun kira-kira jam 4 petang apabila melihat mangsa tidak bermaya ketika mahu memandikannya.


“Si ibu terkejut apabila melihat bahagian mulut mangsa lebam. Pemeriksaan wanita itu kemudian mendapati bahagian dubur mangsa turut cedera.

sumber Harian Metro...

Thursday, October 6, 2011

so touching..


Kesian betul dgn my girl tadi... Berabis dia cari2 adik dia,padahal adik dia ikut grandpa pergi jogging. So yg c mama ni pula noti butul mau tinguk c anak ni nangis.....meh ikut conversation kami tadi.

MY GIRL : Mama, where's memei?
ME: Mana mama tau, mungkin kena kidnap org suda tu kan....(dlm hati palis2..hehehe..saja mau uji anak bah ni kalau syg adik dia)
MY GIRL : Mana ada kena kidnap, tadi memei d dapur tu sama mama kan...
ME: Mana ada d dapur, mama ingat memei tinguk tv kan sama che2..
MY GIRL: (start crying already)...eh,sama mama bah tu tadi...mana ada tinguk tv sama che2..
ME: (Menten ndk mau kalah sampai c anak nangis ni..hehehe..) Alah, misti org kidnap memei bawa lari lah ni, tulah che2 tidak sayang memei....biarlah org take memei go away..
MY GIRL: (Start nangis sambil teriak2 panggil nama memei suda) Memeeeeeeeeeeeeeeeeei...!!!!! mana memei...??? mama comelah we go cari memei...(sambil tarik tangan sia yg sedang masak ni)
ME : (dgn menten lagi mau kasi nangis c anak) nah tulah, che2 selalu cubit2 memei....tidak syg memei...selalu teriak2 memei..nah skrg teda suda adik gegirl...
MY GIRL:(sambil menangis teresak2) che2 syg memei bah...(sambil duduk d belakang pintu panggil nama memei)
 ME: (start mau cry juga coz so touching tinguk my girl berabis panggil2 memei dia..)
MY GIRL: memei where r u? che2 syg memei bah...come home lah faster....(sambil nangis teresak2)
ME: Gegirl promise dulu, kalu memei come home mesti syg memei ar...jan lagi marah2 or cubit2 memei ok...?
MY GIRL : eeeemmmm..gegirl promise....(masih biut2 mulut dia baru siap nangis)
ME: OK,come lah kita cari memei...kita suru polis tangkap org yg kidnap memei ok...
MY GIRL : eeeeeeeeemmm....(angguk2 mcm rasa bersalah coz ndk jaga adik dia hehehe...)
ME: (dlm hati,kesian juga my girl ni...sampai hati mama dia tipu adik kena culik hehehe)

Tidak lama pas tu adik dia pun pulang rumah dgn grandma sambil lari2 n panggil2 nama che2 dia... n dorang pun berpeluk mcm lama ndk jumpa ni.......balik2 che2 dia kiss dia....
Best pula sekali sekala buat c anak ni rasa bersalah baru dia sayang adik dia kan...hehehehe

Related Posts with Thumbnails