My Lovely Followers

Monday, November 29, 2010

Christmas mood...


Baru tadi sia pasang x'mas tree at my MIL hse....
ya lah, sia ni kan skrg stay with In Laws untuk 1 months ++, so sebagai menantu yg baik hati, rajin lagi cantik hahaha prasan oh...mestilah kena tolong In Laws deco x'mas tree ni kan..:)
Selama ni my SIL yg selalu buat, but since dia sudah kahwin ni, terpaksa me and kids
yg take over kerja deco2 ni...
I miss u SIL Jenny..:)


Me n my 2 helper..sedang deco x'mas tree..



My gegirl ni, sempat lagi ber -posing bah....:))



My little Memei ni pula tidak mau ketinggalan tolong....
tolong kasih rusak haha...




And TaDaaaaaaaaaaaaa....
Our x'mas tree hehehe....


Mesti my SIL cakap ni...tiap2 tahun pun deco yg sama hehehe..
apa buli buat lah SIL...asal ada x'mas tree bah...:))
Jangan lupa x'mas present from MIRI ok...^_^


Bila tiba christmas ni...teringat pula apa hadiah yg sia mahu....*wink wink*..
Ya lah bah...mana lah tahu ada 'santa clause' terbaca blog sia ni hahaha...
Harap2 ni tahun sia dapat new lappy or new handphone or new digital camera or sewing machine or ..aik, makin banyak pula hahaha...

Ok, To B Cont.





 

Saturday, November 27, 2010

Cucur Tuna

This morning our breakfast is cucur tuna.....:)

Ini Tuna tu....



Letak dlm mangkuk. Potong bawang merah dan bawang putih kecil2.
Dan gaul sekali dgn tuna tu.
Masukkan sedikit tepung gandum dan air.
Dan goreng hingga kekuninggan...



And TaDaaaaaaaaaaaa...
Begini lah jadinya..sedap d makan dgn sos tomato..
Tyr lah ok...:)) 



ssssssssssssssssshhhhh..ada budak mengamuk ni..!!! 
My gegirl ni minta beli gula2...but i said NO..!
Nah, beginilah jadi nya...hehehe...

Cara pujuk...bawa dia p beli buku....:))
Kan buku lagi berfaedah daripada gula2.......

To B Cont.

My mom's place

4 days sia stay d rumah my MIL, and now turn my mom's hse pula sia kena stay at least 5 days.
 Adui..begini lah kalau sudah berkahwin ni...kena bagi2 time utk my mom n my MIL pula...:)

So last saturday tu, me and my MIL berjumpa my mom d Penampang, Peak Nam Toong.
Janji jam 7.30am, but my mom datang almost 8am coz kereta tidak buli start lah pula...cian..

Sambil tunggu my mom tu...my kids paling excited lah berlari sana berlari sini.
Sampai sia pun terikut dorang ni lari sana lari sini....adedei:)
Apa tidak, dorang mahu masuk dlm school Peak Nam Toong tu... but time tu tiada org..
Bikin takut lah pula.....!!
Oya, sia plan mau kasih masuk school my daughter di sini coz paling dekat dgn my mom's hse...
but tinguk macam mana lah..:)

This pic taken infront of Peak Nam Toong School.
My little Memei ni...memang tidak lepas dgn patung Barney dia ni..


Ini my mom baru sampai.... 



Wow...special pose from me, taken by my daughter Serena..:)
Ahak's minta puji oh kan haha... 



After that, kami pergi breakfast di Bundusan, Penampang. 


My Memei enjoy her breakfast...:)) 


But my gegirl ni, ada2 saja...mahu itu lah mahu ini lah....
Kalau tidak kena tunai apa yg dia mau....nah, merajuk lah tu, ndak mau makan...adedei..! 
Cabaran untuk seorang mama ni....mesti pandai pujuk...


My beloved mom and my MIL...:)) 



After breakfast tu, kami singgah sekejap pergi Pasar, Lido.
Aduuui, macam lama pula sia tidak terpigi sini bah...luas dan bersih suda tempat ni.
Selesa untuk beli brg2 dapur...but susah pula mau cari parking..! 


Singgah pasar ikan... 


Sampai sini...my gegirl minta beli makanan ni...
Teringat time sia budak2 dulu pun suka makan biskut kecil2 ni...:) 


*

*

*

*

*


SUNDAY 21st NOV

I have 2 wedding's invitations from my lovely cuz P'fie and pretty cuz Adeline...:)

Banyak betul story mahu share ni but honestly....my mind is BLANK pula hahaha..
I dont know how to start.....:))) adakah begitu hahaha...
I just show u all muka newly wed tu ok......

This is P'fie....
SELAMAT PENGANTIN BARU P'FIe...^_^
Dia kahwin d Kg.Mengkabong, Tuaran




And this is my pretty cuzzy Adeline.
HAPPY WEDDING DAY, cuz....:)
AT Magellan, Sutera Harbour 


To B Cont.

Friday, November 19, 2010

PIMPLES..!

U all saw my pimples....aaarrrrggggggh...!!!
Tuuuu nah atas dahi dan d bawah bibir....
Suddenly ada 2 pimples come out d muka sia...oh tidaaak!
I got 2 wedding invitations this coming sunday n my ada pimples pula keluar...!!!
Lama sudah tiada pimples keluar d muka sia ni, but how come suddenly keluar ni...
rusak program aku hahaha...

Never mindlah, yg penting SMILE always kan kan kan...peace to all:))


Yam Cha...

Mesti bila sampai KK ni byk tempat yg mau pergi..especially my favourite fooooood’s…Oh Goosh, gerenti put on weight ni….!!!
Ada 1 tempat d Luyang ni yg suka betul sia pergi....walaupun makanan dia ready cooked but so yummmy....:)
Ini lah tempat tu....
(utk org yg stay d KK, mesti tau ni tempat kan.....)


Paling sia suka d gerai tepi ni.....
but selalu ramai org...kena beratur lagi kalau kita mau ambil makanan...


We order cuma ni saja....but cukup puas hati....:)



Espeacially ayam goreng ni......sadap oh!


After 'Yam Cha' tu, my MIL suruh pula singgah di Office dia coz byk kawan2 dia mahu jumpa cucu2 dia. Siapa lagi kalu bukan my girls....:))
At my MIL office...:)


My girls paksa me take this pic....but look nice, upload ja lah utk kamu tinguk :)



Yehaaaaa, thats me, getting chubby hehehe...~ada aku kisah~ hahaha...

To Be Cont....

Horaay..!

I’m in KK now…^horaaaay^..!

Hari tu before kami jalan to TWU Airport, sia ada kasih leave a few reminder to c hub.
NO…not a lovely reminder hehe…Cuma remind him hal2 rumah ja coz c hub kena stay another 1 week lagi baru dia balik KK. As a wife yg worry hal2 rumah ni cehwah hehehe…mesti lah susah hati kalau lupa off itu ini or lupa lock pintu or sliding window kan….kena pastikan semua in OK n safety baru senang hati sia ni..:)







Yg ni funny sikit...sia guna tuala utk tutup d bawah pintu dapur tu coz susah sikit C Mr T tu mahu masuk....:)






 
Flight kami at 1.30pm, but time shown 11.00am, kira sempat lagi pergi breakfast/lunch. But sampai d kedai tu, punyalah ramai org. Order kami pula sampai about ½ hr…duuui…! So, kami kena mkn cepat2, coz from here to airport its take about 45 minutes.
Iklan dulu okie…:) This pic taken on the way to Airport….
  

Me..happy face..:) But muka c hub ni tengah rushing hehehe….



We managed to reach airport at 12.30pm….another 10 minutes counter closed already, Thanks God..nasib kami sempat..:) Kalau tak, nangis darah sia hehehe..

My girls so excited bila sampai airport eventho its not the 1st time dorang naik flight…but tau lah budak2 ni, asal sebut naik aeroplane ja..mesti ndak sabar sudah tu..:)




so cute gaya my girls ni dgn barneys dorang ni hehe….




Can u imagine….kami boarding at 1.00pm and fly at 1.15pm…n arrival at KKIA at 1.50pm. Punya lah cepat….but best juga lah, coz macam ‘pilot’ tu faham2 ja perasaan sia yg mau cepat sampai KK ni hehehe…
This pic taken inside the aeroplane…

cool n steady ja sumandak's sia ni.....:)


 My girl Serena is very clever….all the way dia baca magazine saja…:)
My little Memei pula…sibuk kacau org belakang…main ‘tapuk2’ lagi dia..pas tu dia ‘caaaak’ sama org belakang tu….nasib org tu sporting juga …And me pula dgn my novel lah…:)

We sampai 20 minutes awal….while waiting my baggage…

 My kids feel sleepy .....




My bro-in law n Dad-in law yg fetch us, but dorang lambat sampai lah pula, almost 3pm baru dtg. It’s ok, but I just feel a bit tired time tu….

TO BE CONT.

Tuesday, November 16, 2010

In holiday mood..:)

Today i'm a bit busy.
Banyak benda mau d buat. Ya lah, today is the last day kami d TWU and the next day kami fly over to KK already....horaaaay...! I miss my hometown oh....!!

Sia ingat sia ja yg excited ni...my kids is more excited oh, berabis my girl suruh ambil trolly beg dia tu. Dia bilang mau tolong mama packing. After my girl packing tu, sia p check lah beg dia...sekali tinguk semua mainan dia bawa...adedei..! Sia cakap, packing baju2 ja....tau apa dia jawab
" Ish, gegirl byk baju suda d rumah grandma, gegirl mau bawa mainan sija.."

My girl is Barney's fans no 1.....tidak hairan lah semua pun ada Barney...:)


Sia cakap my girl, tidak payah lah bawa patung Barney tu... My girl reply me, Ish..gegirl mau bawa Barney see grandma...:)) hahaha... Biarlah ko nak,asal kan ko bahagia...
Thats about my kids.
And about me pula...
kena packing slowly2 ni. Takut ada pula yg terlupa. I got 3 wedding invitations have to attend. And the most important for me is my evening gowns...jan pula lupa bawa...nangis nanti...!
Bab2 evening gowns ni pula...my hub selalu berleter dgn me. Dia cakap,
"apasal setiap kali ada wedding mesti mau beli baju baru..? Banyak betul suda baju ko tu...."
Me cakap dlm hati ja.."ya kan, betul juga, alah...bukan selalu bah.."
 But mesti lah kena leter kan coz bukan sia yg cashier haha.....
Lagipun wedding yg sia kena attend tu is my 1st cousin's wed....so, mesti lah mau lawa gitu...:)
C Hub lupa kah yg bini dia yg cantik lagi menawan ni < hahaha prasan sangat2 ni....> sentiasa mau look gorgeous ... !!Walaupun anak 2 bukan penghalang utk bergaya yu...! Bila lagi kan......:)

Doned my packing just now....
sekali try angkat beg, ALAMAK...TERLEBIH SUDA bilang c Stacy hehehe...
Terpaksa kasih kurang lagi apa2 yg patut...yg penting make up, evening gown tetap d bawa
kurang berat tu sikit.
Tau lah women's need ni......^_^

*

*

*
My dinner tonite..



Wong Chu Kai/Sup Lihing
emmmm yummy...:)

Maklumlah 1 hari suntuk buat kerja rumah...terkena pula RED FLAG aduuuui, so tired...
but what to do.....kena buat juga....!! My maid last day yesterday....>_<

Just can't wait to reach KK ni...
Siok bah tu dapat berkumpul dgn family...cousin's2....and mau jumpa kawan2 lama....mesti best lah..:))


*

*

*

Oya, One more posting ni, pasal lembu di rumah jiran sebelah.
Selama ni tidak pernah pula sia nampak jiran sia pelihara lembu...
Mahu juga 'sibuk badan' bertanya ni tadi.....

Rupa2nya, bisuk Hari Raya Haji lah pula hehehe.....
Alala..buat malu sia ja ndk tau menahu esok Hari Raya Haji ni...*blushing*
So, rupa2nya lembu tu jadi mangsa korban utk bisuk......adui,cian ko lembu...:)
Sempat juga sia suruh tu lembu ber-posing tadi...hahahaha...mimang sia SOT!

Nah, ini lah c lembu tu sebelum jadi arwah bisuk hahahaha...
Handsome kan....haha....


Macam sia faham ja jelingan c lembu ni bah....
"pi sorry lah lembu, sia ndk dapat tolong ko....hehehe"

Last2 lembu tu pun mcm memahami sia pula...
Terus dia mcm ni...
"apa buli buat lah fren...sudah nasib badan"
Di panggilnya aku ni fren dia....hahaha...SOT!




Ok i still have more hsework to do ... C U in my next posting...(*_*)

















Monday, November 15, 2010

Nice TAG



I'm tagged by LIDWINA PHILIP
RULES : Put your music library on shuffle. For each question, press the next button to get your answer. You must write that song title as the answer to the question, no matter how silly it sounds! Most of the time they seem to work though, strangely enough. Ok, go!When you're done, tag 20 people in this note, and make sure to tag the person who sent you this. The answer to #20 is the Title of your note



1.If someone says, “Is this okay?” you say
(T2 - OK)
Ok bah kalo ko...

2. How would you describe yourself?
(Happy Go Lucky - Ria Tanaka)


3. What do you like in a guy/girl?
 (Better Man - Robbie William)
 Understanding, softspoken, caring n loving



4. How do you feel today?
i feel gooooooood....:)



5. What is your life’s purpose?
To be a good mommy, a caring wife and a loving women...


6. What's your motto?


 

7. What do your friends think of you?
Funny,talk'tive, ceria, understanding, loving,caring, cute and pretty....kwn sia bilang ar hahaha..



8. What do you think of your parents?
My everything....
nah..terkeluar lagu dusun ni ...:)

 

9. What do you think about very often?
My Dear N Kids


 
10. What is 2 + 2?
Berapa sudah tu ar...sia fail bah maths ni ...:)


11. What do you think of your best friend(s)?
good enough...


12. What do you think of the person you like?
Awesome...!



13. What is your life story?
Wonderful....!


14. What do you want to be when you grow up?
To be a success women....
but sekali jadi hsewife pula....kuang3x....:))


15. What do you think of when you see the person you like?
Amazing..! Muaaaaah...i likeeeeee...:)


16. What will you dance to at your wedding?
Banyak oh...tapi paling siok lagu ibunda juga haahaa
Tinggi2 gunung kinabalu, tinggi lagi sayang sama kamu...yehaaaaa..!



17. What will they play at your funeral?
Tapi kalau mau lagu Poco-Poco pun buli bah ...no hal..:)


18. What is your biggest fear?
LIPASSSSSS....!!!!!


19. What is your biggest secret?
sssssssssshhhhhhhhhhhhh.....rahsia kerajaan ni ...:)



20. What will you post this as?
Nice Tag....


DONED..!

P/S : Ngam kah ni Lidwina..hehehe...


If u all interested mau buat ni TAG, di persilakan...its really fun...^_^





Vitamin's

Today i really not in a good mood. Kasihan my kids kena jadi mangsa 'marah' ni.
Kalau sia kena migrain ni memang moody saja, maybe b'coz of kurang tidur or cuaca sini very2 hot.

Mata sia pula a bit pain and tired...mungkin juga pasal kuat ber-blogging or ber-FB but ada aku kisah hahaha...!
My hub suggest me pi check mata maybe b'coz of my mata sakit ni terus kena migrain. Betul juga kan...
So, this evening sia p check mata d specialist punya but no pic taken.

Only i know today the doc told me that i have very bad 'rabun jauh'...OMGosh..!
Nah, kepada sesiapa yg nampak sia d KK tu...jangan malu2 tegur sia k... penglihatan sia ni skrg kabur2 hahaha... Nanti ada yg cakap sia ni sombong pula...^_^

The Doc suggest me pakai 'cermin mata putih'...Oh Gosh, i hate that...!!!!
Sia pernah pakai duuuuuuulu lah time kerja but now tidak pernah pakai sudah coz sia tidak suka pakai white sunglasses ... ooopppps, sorry ah yg ada pakai tu...i dont mean it tidak cantik bah cuma for me kalau buli cuba elak lah...selagi buli nampak tu, cuba jangan pakai lah...nanti betul2 rabun nah baru tau...hehehe...

So far now...so good lah..

Cuma kalau malam mau drive ni ada kurang jelas sikit....so, nampaknya malam i really cannot drive oh.. Bahaya..! Nanti terlanggar karabau hahaha...ish,palis2....

So what im doing now is... minum more carrot juice and do some eyes treatment macam eye massage and eat more vitamin's....
Ya lah umur pun makin meningkat kan....kena makan more vitamin's.

But kalau makan vitamin's ni pula...mesti sia kuat mkn...ish ish ish...then berat badan pun mesti naik...ish ish ish...Ada2 ja sia ni....cerewet anak sia bilang...:)

Kalau mau cantik tu more healty tu, mesti makan vitamin's.
Ok, start today...mesti mau take vitamins...yg penting cantik, awet muda, sihat and bertenaga..(*_*)

Ok cayo cayo cayo....!!




Sunday, November 14, 2010

My weekend...

This morning kami breakfast di rumah my hubby's aunty (My FIL big sister). Dalam 1 bulan mesti mau 2-3 times juga kami kena suruh pi rumah dorang utk mkn. And sia lah yg paling excited bab2 makan ni hehe..tamaha kan.bukan apa, c hub's uncle ni is very good in cooking bah..! Especially Hokkien Mee tu...fuh, sadap oh..! My favourite bah tu....


Ah, ini lah uncle tu. Kami panggil dia 'BoLe'...in hainam language is uncle ...




Ini lah Hokkien Mee dia yg paling sia suka...mmmm nyummy...:))
Oya, yg bulat2 tu ialah fish ball....dia buat sendiri juga tu, pun my favorite...:))
Tidak heran lah berat badan sia ni makin bertambah hehehe....



Ah ini lah my hub's aunty. We call her Abo in hainam language...
I love this aunty....muaaaaaah..:))



Alamak, ini my hub berabis suruh sia posing time mau mkn ni mee...dia bilang nanti kasih masuk dlm blog ko hahaha...adakah...nasib tidak ketara gondoot kan hehehe...




My little Memei enjoy her food....



My girls used to call this aunty 'Po-Poh'....
Dorang dapat colourful and cute plate from they Po-Po...



Ok, from aunty's house .. we going to town.
Ada pelancaran Proton terbaru iaitu Proton Inspira....
My hub macam berminat jak ni.....:))



Uik, serious nampak......
Bah, apalagi.....*wink wink*



My big girl pun intrested this car.......




Oh...there is some refreshment too..
But tinguk lah bah c hub tu...busy dgn hp dia pula...




Oya, ada colouring contest juga time tu....
My big girl mau join but still under age......poor her..


From here we pergi shopping mall Easter Plaze, satu2nya shopping mall d Tawau....>_<
But, really make me moody.
Kamu tau kenapa, begini cerita dia....
time di dlm lif tadi, kira ramai org juga, my hub berdiri d depan me...and me in the middle holding my big girl hand. Buli2 my buttock kena ramas oleh ni 1 guy...silaka..!
I know dia sengaja tu, coz bila sia tinguk dia d belakang dia pura2 bersiul lagi...macam ada high2 gitu... kali baru hisap dadap kah...eh,girigitan juga sia. Rasa macam mau karate ja guy tu. Pi sia sabar dulu...and kira mau report sama c hub juga but takut pula kecoh nanti.Walaupun geram and marah dlm hati ni....sabar ja sia...!!! Nasib baik sia ni ibu kepada 2 anak suda....kalau masih VIRG ni....siap tu jantan tu ..!!!! hahahaha...

Ok lah thats all from now...peace:)

Related Posts with Thumbnails