My Lovely Followers

Thursday, October 6, 2011

so touching..


Kesian betul dgn my girl tadi... Berabis dia cari2 adik dia,padahal adik dia ikut grandpa pergi jogging. So yg c mama ni pula noti butul mau tinguk c anak ni nangis.....meh ikut conversation kami tadi.

MY GIRL : Mama, where's memei?
ME: Mana mama tau, mungkin kena kidnap org suda tu kan....(dlm hati palis2..hehehe..saja mau uji anak bah ni kalau syg adik dia)
MY GIRL : Mana ada kena kidnap, tadi memei d dapur tu sama mama kan...
ME: Mana ada d dapur, mama ingat memei tinguk tv kan sama che2..
MY GIRL: (start crying already)...eh,sama mama bah tu tadi...mana ada tinguk tv sama che2..
ME: (Menten ndk mau kalah sampai c anak nangis ni..hehehe..) Alah, misti org kidnap memei bawa lari lah ni, tulah che2 tidak sayang memei....biarlah org take memei go away..
MY GIRL: (Start nangis sambil teriak2 panggil nama memei suda) Memeeeeeeeeeeeeeeeeei...!!!!! mana memei...??? mama comelah we go cari memei...(sambil tarik tangan sia yg sedang masak ni)
ME : (dgn menten lagi mau kasi nangis c anak) nah tulah, che2 selalu cubit2 memei....tidak syg memei...selalu teriak2 memei..nah skrg teda suda adik gegirl...
MY GIRL:(sambil menangis teresak2) che2 syg memei bah...(sambil duduk d belakang pintu panggil nama memei)
 ME: (start mau cry juga coz so touching tinguk my girl berabis panggil2 memei dia..)
MY GIRL: memei where r u? che2 syg memei bah...come home lah faster....(sambil nangis teresak2)
ME: Gegirl promise dulu, kalu memei come home mesti syg memei ar...jan lagi marah2 or cubit2 memei ok...?
MY GIRL : eeeemmmm..gegirl promise....(masih biut2 mulut dia baru siap nangis)
ME: OK,come lah kita cari memei...kita suru polis tangkap org yg kidnap memei ok...
MY GIRL : eeeeeeeeemmm....(angguk2 mcm rasa bersalah coz ndk jaga adik dia hehehe...)
ME: (dlm hati,kesian juga my girl ni...sampai hati mama dia tipu adik kena culik hehehe)

Tidak lama pas tu adik dia pun pulang rumah dgn grandma sambil lari2 n panggil2 nama che2 dia... n dorang pun berpeluk mcm lama ndk jumpa ni.......balik2 che2 dia kiss dia....
Best pula sekali sekala buat c anak ni rasa bersalah baru dia sayang adik dia kan...hehehehe

3 comments:

  1. adededehhh... sempat lagi kasih nangis anak hihihihi....

    ReplyDelete
  2. alalala..comel! Sya pun ikut nangis kali klo cmtu..

    ReplyDelete
  3. baik nye dia..sayang kat adik kan :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails